ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, DC
Η ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, ΣΤΗΝ «ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ»
31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Ο κ. Ντέιβιντ Μισκάβιτς, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου Θρησκευτικής Τεχνολογίας και εκκλησιαστικός ηγέτης της θρησκείας της Σαηεντολογίας, διεξήγαγε την τελετή εγκαινίων της νέας Ιδρυτικής Εκκλησίας της Σαηεντολογίας της Ουάσιγκτον, την 31η Οκτωβρίου του 2009, χαρακτηρίζοντας τη μέρα «ιστορική από κάθε άποψη».
Βρίσκεται 6 μόνο τετράγωνα από το Λευκό Οίκο, ένα πρόσφατα αποκατεστημένο κτήριο 4.500 τ.μ. που αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη παρουσία της Σαηεντολογίας στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Είναι μια παρουσία που ξεκινά από το 1955 με την εγκαθίδρυση της Εκκλησίας της Ουάσιγκτον από τον ιδρυτή Λ. Ρον Χάμπαρντ.
Ανάμεσα σε όσους παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση περισσοτέρων από 3.000 ατόμων για να τιμήσουν αυτή την αξιοσημείωτη μέρα, ήταν και ο εντιμότατος Μπραντ Σέρμαν, μέλος του Κονγκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών από την 27ο Διαμέρισμα της Καλιφόρνιας, η κα Άντυ Ρίτσμπεργκ, Διευθυντής και Πρόεδρος του Συμβουλίου για τη Διεθνή Συμμαχία για την Πίστη και την Δικαιοσύνη, η κα Ντιάνα Ρόθε-Σμιθ, Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενεργού Εθελοντισμού σε Περιπτώσεις Καταστροφών (NVOAD) και ο κ. Μάικ Σίλβερστιν, Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Περιφέρειας του Ντιπόν (περιοχή στην Ουάσιγκτον) και η αντιπρόσωπος του Δημάρχου της Κολούμπια, Άντριαν Μ. Φέντι.
Ο Εντιμότατος Μπραντ Σέρμαν επαίνεσε τις προσπάθειες της Εκκλησίας να βελτιώσει το επίπεδο επίγνωσης για την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Σημειώνοντας ότι ο αγώνας περιλαμβάνει το να γίνουν γνωστά σε όλους τους ανθρώπους, είπε: «Αυτός είναι ο λόγος γιατί οι προσπάθειες πολλών εκκλησιαστικών και θρησκευτικών οργανισμών να επικεντρωθούν στα κείμενα για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι τόσο σημαντικός».
Αλλά αυτό που έκανε τη μέρα πραγματικά σημαντική ήταν η παρουσία και η ομιλία του κ. Μισκάβιτς, όπου και αναφέρθηκε τόσο στην μεγάλη ιστορία του Λ. Ρον Χάμπαρντ, όσο και της Εκκλησίας της ίδιας στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, και στο γενικό πλαίσιο της αμερικανικής ιστορίας και κουλτούρας, μίλησε για μια «Διακύρηξη της Ανεξαρτησίας, στην οποία αναγράφεται ότι όλοι οι άνθρωποι είναι προικισμένοι με συγκεκριμένα, αναφαίρετα δικαιώματα – περιλαμβανομένου το δικαίωμα στη ζωή, στην ελευθερία και στην επιδίωξη της ευτυχίας.
»Και εμείς που ανήκουμε σε αυτή την Εκκλησία θα μπορούσαμε να προσθέσουμε:
»Ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φυλής, χρώµατος ή πίστης, πλάστηκαν µε ίσα δικαιώµατα.
»Ότι οι ψυχές των ανθρώπων έχουν τα ίδια δικαιώµατα µε τους ανθρώπους.
»Και ότι καµιά δύναµη εκτός από το Θεό δεν έχει τη δικαιοδοσία να θέσει υπό απαγόρευση ή να αναιρέσει τα δικαιώµατα αυτά.
»Αυτό είναι που ο ιδρυτής διακηρύσσει στο Πιστεύω της Εκκλησίας.
»Άρα ναι, βρίσκεστε απέναντι στη ζωντανή προσωποποίηση της ελευθερίας και της ισότητας που αρχικά ενέπνευσε αυτό το έθνος. Επειδή, αυτή η Εκκλησία είναι υπέρμαχος της ζωής, της ελευθερίας και της επιδίωξης της ευτυχίας. Βρίσκεται σήμερα εδώ χάρη στην ελευθερία με την οποία αυτό το έθνος χτίστηκε – την ελευθερία της θρησκείας.
»Ήταν εδώ, στην πρωτεύουσα του έθνους, που πολεμήσαμε και κερδίσαμε την αναγνώριση μας. Και είναι επίσης αυτό που μας έδωσε τη δυνατότητα να βάλουμε σε εφαρμογή τριγύρω στον κόσμο τα προγράμματα μας ώστε να πετύχουμε το αμερικάνικο όνειρο της ελευθερίας για κάθε ον σε κάθε πολιτεία.
»Και με τα εγκαίνια αυτής της Νέας Εκκλησίας, η ανιδιοτελής μας βοήθεια θα φτάσει ακόμα πιο μακριά».
Με αυτές τις λέξεις, και συνοδευόμενος από τους επίτιμους καλεσμένους, ο κ. Μισκάβιτς έκοψε την κορδέλα, αναγγέλοντας μια νέα εποχή ελευθερίας για όλους.